Ravenswood Home Addition

Click on any image for a slide show, scroll down for written description . . .

Project Description

The project involves a two story addition to an existing turn of the century Victorian house. The first floor includes a new kitchen, informal dining area and back entry with a small porch; the second floor includes a new master bedroom suite. The client rejected the popular ‘great-room’ concept and the typical rear deck for a more traditional arrangement. The affect – with painted wood cabinets, built-in open ‘pantry’ style shelving and antique work tables – is of a servants kitchen (where the family actually eats its meals – since no servants are present). The small back porch provides an entry transition and is recessed into the corner of the house to aid in the Victorian sense of proportion. The intent of the design is to make the addition feel as though it was part of the original house and to this end, the project is largely successful.

Role

Architect for the project; provided all design work and construction support.

Firm

Bruce F. Roth, Architect

Advertisements